SGK Yurtdışı Borçlanma Ne Kadar, Nasıl Yapılır?

Total
0
Shares

Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre bakıldığında ülkemizde SGK yurtdışı borçlanma ne kadar ve nasıl yapılır sorusu sık araştırılmaktadır. Ülkemizde SGK antlaşması imzalayan ya da imzalamayan Türk vatandaşları, birtakım durumların değerlendirilmesi amacıyla kuruma borçlanabilmektedir.

Söz konusu borçlanma olarak değerlendirilen süreler ise yurtdışında yaşadıkları sigortalılık süreleri, bu süre arasında olan tüm işsizlik süreleri ve ev kadını olarak yaşadıkları süreler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda SGK borçlanma durumu söz konusu olmaktadır. Sizler de SGK yurtdışı borçlanma hakkında detaylı bilgilere erişmek istiyorsanız, bu yazımızda detayları bulabilirsiniz.

Yurtdışı Hizmet Borçlanması İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle yurtdışı hizmet borçlanması için yapılması gerekenlerin başında borçlanma talep dilekçesi yer almaktadır. Bu nedenle bireylerin ilk yapması gereken söz konusu bu dilekçeyi doldurması karşımıza çıkmaktadır.

Buna ek olarak borçlanma talep dilekçesinin yanı sıra, bireylerin bu isteğini dile getiren yazılı bir dilekçe de aynı talep dilekçesi yerine geçmektedir. Fakat bu dilekçe borçlanma işleminin sonuca ermesini sağlamıyorsa reddedilmektedir.

Bu dilekçe örnekleri ilgili kurumun internet sitesi içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda yurtdışı borçlanma dilekçesi Sosyal Güvenlik Merkezleri içerisinde de vardır. Bireylerin bizzat kendileri gidip doldurması şarttır.

Yurtdışı Borçlanma Başvurusunda İstenilen Belgeler Nelerdir?

Bilindiği üzere yurtdışı borçlanma işlemlerinde birtakım belgelere ihtiyaç vardır ve bu belgelerin eksiksiz bir şekilde kurumlara iletilmesi, işlemlerin doğru bir şekilde ilerlemesi için aranan şartlar arasında karşımıza çıkmaktadır.

Başvuru dilekçesine ek olarak bireylerden istenilen belgelerden birisi yurtdışında çalışmasının uygun olduğunu gösteren bir belgenin olmasıdır. Bu bir hizmet belgesi olarak da adlandırılmaktadır.

Tüm bu belgelerin detaylı bir şekilde anlatımı SGK internet sitesinde anlatılmaktadır. Bireyler kendilerini ilgilendiren kısımlara göz atmalı ve eksik olan kısımları tekrardan elde etmelidir.

Yurtdışı Borçlanma İşlemlerinin Sonucundaki Miktar Ne Kadar Süre İçerisinde Ödenmek Zorundadır?

Araştırmalar sonucunda yurtdışı borçlanma işlemlerinin sonucundaki miktar ne kadar sürede ödenmelidir sorusunun cevabına göre bu sürenin üç ay olduğu görülmektedir. İlgili web sitesinden edinilen bu bilgiye göre bakıldığında bireyler bu borçlarını üç ay içerisinde ödemek durumundadır. Ödememeleri halinde ise yaptıkları borçlanma işlemi geçersiz sayılmakta ve başvuruları da düşmektedir. Buna ek olarak söz konusu borcun bir kısmının ödenmesi halinde de birtakım hesaplamaların mevcut olduğu görülmektedir. Yurtdışı borçlanma hesaplarının detaylı biçimleri SGK internet sitesinde oldukça iyi şekilde anlatılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like