Ziraat Bankası Salma Tavukçuluk Kredisi Başvuru Şartları

Total
3
Shares

Ülkemizde bulunan Resmi Gazete içerisinde yayınlanan tebligata göre Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tavuk çiftlikleri üzerine salma tavukçuluk kredisi vermektedir. Söz konusu tavuk çiftliklerinin kurulumu için belirlenen iki kategori bulunmaktadır. Bu krediler ise kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve damızlık kanatlı yetiştiriciliği olarak ayrılmaktadır.

Buradan anlaşıldığı üzere Ziraat Bankası ve TKK iş birliğiyle birlikte faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen bireylerin birtakım araştırmaları mevcuttur. Söz konusu bu araştırmaların en başında ise Ziraat Bankası salma tavukçuluk kredisi başvuru şartları olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizler de bu konu üzerine birtakım araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, yazımızın devamında gerekli olan bilgileri bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tarafından Verilen Tavuk ve Kümes Hayvanları Kredileri Nelerdir?

Aslında söz konusu Ziraat Bankası tavuk ve kümescilik alanına özel birçok kredi imkanı sağlamaktadır. Buna göre bakıldığında sözü geçen banka tarafından verilen diğer hayvancılık kredileri aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir.

  • Bıldırcın yetiştiriciliği,
  • Salma tavukçuluk,
  • Yumurta tavukçuluğu,
  • Et tavuğu yetiştiriciliği,
  • Hindi yetiştiriciliği,
  • Ördek yetiştiriciliği.

Peki Ziraat Bankası tavukçuluk kredisi nedir, şartları nelerdir?

Ziraat Bankası Tavukçuluk Kredisi ve Şartları Nelerdir?

Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre Ziraat Bankasının tavukçuluk alanında verdiği kredi şartları aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir. Sizler de bu şartları sağlıyorsanız, sözü geçen krediye başvurunuzu kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

  • Damızlık etlik piliç ile birlikte damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliği alanında 10 Bin adet,
  • Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından belirlenen Türkiye için geliştirilen hatlar ile birlikte yapılması öngörülen damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde bin adet,
  • Damızlık hindi yetiştiriciliği alanında ise 5 Bin adet,
  • Damızlık kaz ya da ördek gibi veyahut bıldırcın yetiştiriciliğinde bin adet,
  • Damızlık deve kuşu yetiştiriciliğinde ise 100 adet ve üzerinde kapasite ile birlikte üretim yapacak olan çiftçi bireyler olması gerekmektedir. Söz konusu belirlenen miktarlara sahip olan bireyler Ziraat Bankası tavukçuluk kredisine başvurularını sağlayabilmektedir.

Ziraat Bankası Salma Tavukçuluk Çiftliği Kredileri Hangi Alanlar İçin Verilmektedir?

Araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler ışığında bakıldığında Ziraat Bankası salma tavukçuluk kredisinin verildiği alanlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Kuluçkahane yapımı ve tadilat masrafları,
  • Kendi elektrik ihtiyaçları masrafları,
  • Bio güvenlik önlemleri masrafları,
  • Yenilenebilir enerji kaynakları ekipmanlarının sağlanması için masraflar,
  • Son olarak ise gübre işlemi tesisi yapımı ve söz konusu bu işlem tesisin tadilat masrafları şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Ziraat Bankası Salma Tavukçuluk Kredi Faiz Oranları Ne Kadardır?

Peki Ziraat Bankası salma tavukçuluk kredi faiz oranları ne kadardır? Aslında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin birlikte verdiği söz konusu kredi miktarı Resmi Gazete aracılığı ile yayınlanmış durumdadır. Aynı zamanda belirtilen ve çiftçilere verilecek olan bu kredi miktarının ek faiz indirimlerine tabi tutulacağı da belirtilmektedir.

Kanatlı hayvancılık sektöründe uğraşan çiftçilerin alabileceği en üst düzey kredi miktarının 7,5 milyon TL olduğu belirtilmektedir. Söz konusu yatırım dönemi içerisinde yaklaşık olarak % 25 oranında, buna ek olarak işletme dönemi içerisinde ise % 50 oranında faiz indiriminin gerçekleştirileceği de belirtilmektedir.

Bu bilgilere ek olarak Ziraat Bankası aracılığı ile çiftçilerin kullanacağı kredi faiz oranlarının hesaplanması yatırım ve işletme dönemi şeklinde ikiye ayrılmış durumdadır. Yatırım döneminde % 25 faiz desteği, yıllık olarak % 10,50, aylık olarak ise % 0,87 faiz olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda Ziraat Bankası salma tavukçuluk kredisi işletme dönemi faizi ise % 50 olarak, yıllık %7, aylık % 0,58 oranında belirtilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Stopaj Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Bugünkü blog yazımızda sizlere vergi sistemi içerisinde sıkça kullanılan ve pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudan bahsetmek istiyoruz. Stopaj, vergi kesintisi anlamına gelmektedir ve belli durumlarda gelirin veya ödemelerin…
View Post